Το έλαιο της βενζόης αποσπάται από το ρετσίνι του κορμού του δέντρου με τη χρήση διαλύτη.
Η βενζόη χρησιμοποιήθηκε επί αιώνες στην Άπω Ανατολή σαν θυμίαμα και φάρμακο, και χρησιμοποιήθηκε από Κινέζους γιατρούς για αναπνευστικές και ουροποιητικές παθήσεις, υγρής φύσης.
Στη μεσαιωνική Ευρώπη χρησιμοποιούνταν σαν συστατικό σε κρέμες για ευαίσθητα, σκασμένα δέρματα, και εισέπνεαν τους ατμούς του για αναπνευστικές παθήσεις.
Το αιθέριο έλαιο της Βενζόης είναι βαλσαμικό και ανακουφιστικό σε σκασμένο δέρμα, για αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό συστατικό σε κρέμες που προστατεύουν τα χέρια σε ψυχρές, υγρές καιρικές συνθήκες. Είναι κατάλληλο ακόμα και για χιονίστρες.
Παραδοσιακά θεωρείται ένα καλό συντηρητικό που μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε σπιτικό καλλυντικό.
